Grad Konjic je osim po prirodnim i kulturnim vrijednostima poznat i kao područje na kojem se uzgajaju stare
autohtone vrste voća i povrća, te stvaraju prehrambeni proizvodi, koje proizvode vrijedni poljoprivrednici.
#madeinKonjic
Paradajz i luk iz Buturović Polja, bjelimićki krompir, repovački sir, idbarski kupus, nevizdračke šljive, konjički med, klišanski kesten, borovnica i brusnica, ljekovite trave sa Zec planine, Bitovinje, Prenja, Bjelašnice i Visočice, samo su neki od proizvoda na koje su Konjičani posebno ponosni. Svaki od njih, na svoj način obogaćuje gastro ponudu koja se stvara od ekološki proizvedenih sirovina.
Gosti pri dolasku u Konjic mogu uživati u svježim proizvodima, slatkim i slanim prerađevinama, te delicijama od voće i povrća koje čine bogatstvo gastro ponude. Sigurni smo da će čak i najizbirljiviji biti oduševljeni gastronomskim specijalitetima, jer slasne zalogaje pripremaju kulinarski virtuozi koji se u ovom gradu posebno obrazuju za kuhare koji će ugoditi svakoj vašoj gastro želji.